New Scientist ⟩ Koerad ei pruugi oma omanikke sugugi nii palju armastada, kui nad välja näitavad

, New Scientist, kaasautor
Copy
Kuigi tööstusriikides ei ole hulkuvad koerad enam nii tavapärane nähtus, kui varem, liiguvad nad mujal siiski suures osas vabalt ringi.
Kuigi tööstusriikides ei ole hulkuvad koerad enam nii tavapärane nähtus, kui varem, liiguvad nad mujal siiski suures osas vabalt ringi. Foto: Elmo Riig

Koeraomanikud kipuvad sidet oma lemmikloomaga üle hindama ning see võib teha karuteene pingutustele koerte kodust põgenemise või loomade ründamise takistamisel.

«Hooldajatena peame oma koertega parimaid suhteid hoidma, seda mitte ainult enda ja koera heaolu, vaid ka looduse huvides,» ütleb Lorena Saavedra-Aracena Magallanesi ülikoolist Tšiilis.

Varasemad uuringud on näidanud, et steriliseerimata isased koerad ning alatoidetud koerad kipuvad pikemaid vahemaid rändama. Kuid see ei ole alati nii. Saavedra-Arcaenal oli teooria, et selles võib rolli mängida ka koera kiindumussuhe oma omanikuga ning ta asus asja uurima. Koos kolleegidega varustas ta 41 vabapidamisel koera GPSiga rihmadega ning jälgis kolme nädala jooksul nende teekondi Navariono saarel Lõuna-Tšiilis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles