Kui hea oleks, kui kõik saaksid end ise testida? (1)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Rainis Venta demonstreerib kui lihtsalt saaks igaüks ise kodus koroonaproovi võtta. «Saksamaal saab igaüks suvalisest toidupoest testi osta. Hind neli kuni kümme eurot. Paar nädalat on kiirtestid seal igas poes müügis olnud.» 
Rainis Venta demonstreerib kui lihtsalt saaks igaüks ise kodus koroonaproovi võtta. «Saksamaal saab igaüks suvalisest toidupoest testi osta. Hind neli kuni kümme eurot. Paar nädalat on kiirtestid seal igas poes müügis olnud.» Foto: Margus Ansu

Koroonaviiruse levikule võiks piiri peale panna kiirtestimine, usub biomeditsiiniekspert Rainis Venta. Kuidas ta selle mõtteni jõudis ja miks see siiani vedu ei taha võtta?

Koroona pööras ta elu pea peale. Sõna otseses mõttes. Vähe on Eestis teadlasi, kelle nimi on ilmunud maailma mainekaima teadusajakirja Nature artikli esimese autori kohal. Rainis Venta teadusartikkel ilmus täpselt samal päeval, mil Eesti end eelmisel kevadel koroonapandeemia tõttu lukku keeras.

Artikli tuules lootis Venta, et suudab end läbi murda järeldoktoriõppesse biomeditsiiniala tööstuspoolele. Kuid intervjuud tuli ära jätta, sest kohale lennata enam ei õnnestunud. Ta lõi esialgu käega. Aega on, vaatame, ootame.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles